2020 április 17

Hallgatóink is hozzáteszik szaktudásukat a koronavírus ellen vívott harcba2020. április 3-5. között került megrendezésre a HWSW Informatikai Hírportál által kiírt és szervezett 48 órás online hackathon és ötletverseny, a Hack The Crisis Hungary, párhuzamosan 15 másik ország (többek közt Szlovákia, Hollandia, Argentina, Madagaszkár, Ciprus, Nigéria, stb.) online ötletversenyével. Az esemény célja az volt, hogy a versenyző csapatok a koronavírus okozta nehéz helyzetben a szervezeteket, közösségeket, illetve oktatási intézményeket támogassák hasznos, életmentésre, közösségek és vállalkozások támogatására, valamint az oktatás digitalizálására alkalmas fejlesztésekkel. A Save Life kategória győztes csapatának egyik tagja, Kelemen Balázs, az Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Karának hallgatója, valamint az 5 fős csapatból további 2 csapat tag is egyetemünkön szerzett korábban oklevelet.
Tovább...

2020 április 2

Nemzetközi jelentőségű új magyar találmány a koronavírus elleni küzdelembenA világjárvánnyá fejlődött COVID-19-kór egyik legnagyobb problémája, hogy a fertőzés tömeges terjedése a teljesítőképességük határára kényszeríti az egészségügyi ellátó rendszereket, különösen az intenzív kórházi kezelésre szorulók viszonylag nagy száma miatt. Az Óbudai Egyetem szakértői jelenleg egy olyan, az intenzív ellátásban kulcsfontosságú lélegeztetőgépen dolgoznak, amely egyszerre akár több tucat beteg ellátását teszi lehetővé, a jelenleg alkalmazott, és csak egyetlen beteg ellátását biztosító készülékekkel szemben.
Tovább...

2020 április 2

Matematikai segítség a járvány elemzéséhezAz Óbudai Egyetem egyik kutatója is segíti a járványügyi döntéshozatalt. Dr. Ferenci Tamás, az Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Karának fiatal docense és az EKIK Élettani Szabályozások (Physcon) kutatócsoport tagja felkérést kapott, hogy a miniszterelnök által március végén megalakított epidemiológiai munkacsoport tagjaként matematikai modellezéssel, előrejelzések készítésével támogassa a járványügyi döntéshozatalt.
Tovább...

2020 március 20

Az orvosokat is segítheti a robotikaAz Neumann János Számítógép-tudományi Társaság interjút készített a Bejczy Antal iRobottechnikai Központ egyik vezetőjével, Haidegger Tamással.
Tovább...

2019 július 31

Rektori köszöntőProf. Dr. Kovács Levente az Óbudai Egyetem új rektora.
Tovább...

2018 október 5

Akusztikus navigáció alacsony költségű autonóm víz alatti járművekhezEgy miniatűr, alacsony költségű SandShark AUV-vel és egy egyedi tervezésű, olcsó akusztikus rendszerrel elvégzett zárt hurkú kísérletek első eredményei.
Tovább...

2018 február 16

EKIK költözésAz Óbudai Egyetem Bécsi úti campusára költöztek az EKIK tudásközpontjai, amelyek így korszerű, reprezentatív környezetben működhetnek.
Tovább...

2017 október 11

ERL Emergency Robots 2017 nemzetközi versenyAz Óbudai Egyetem Bejczy Antal Robottechnikai Központja és Bio-Tech Tudásközpontja kutatóiból és hallgatóiból álló OUbot csapat kiemelkedő eredményt ért el a 2017 szeptemberében megrendezett ERL Emergency Robots nemzetközi versenyen az olaszországi Piombinoban.
Tovább...

2015 szeptember 28

4. helyen Erikkel a tengeralattjáró robottalErik, az Óbudai Egyetem OUBOT csapat Sparus II típusú tengeralattjáró robotja kiemelkedő teljesítményt nyújtott az olaszországi Piombinoban szeptember 17-25. között megrendezett euRathlon 2015 szabadtéri robotika versenyen. A csapat az előkelő 4. helyen végzett a tizenegy tagú nemzetközi mezőnyben.
Tovább...

2013 szeptember 3

Jelnyelvi tanfolyam indul hamarosanTovább...

2013 június 20

Techshow 2013Az Óbudai Egyetem JNFI Biotech Laborja ismét lehetőséget kapott arra, hogy részt vegyen a Magyar Innovatív Techshow-on, amely bemutatja Magyarország digitális iparának legújabb és legizgalmasabb eredményeit.
Tovább...

2013 június 11

Megyünk a Techshow-ra!Tovább...

2013 április 28

Veletech 2013A Veletech kiállítás április 28-án került megrendezésre a Millenárisban. Az óbudai egyetemi biotechnológiai laboratóriumot két Android alkalmazásunkkal képviseltük.
Tovább...

2013 május 31

"Kiterjesztett valóság" pályázatAz Neumann János Informatikai Kar versenyt hirdet, ahol várjuk a te alkotásaidat!
Reméljük, hogy az "Kiterjesztett valóság" cím megragadta a sok képzeletét. Azok, akik nem tudják, miről beszélünk, többet olvashatnak róla itt.
Beadási határidő: 2013. május 31
Tovább...

2013 február 19

SzakképzésA Biotech Csoport BSc, MSc és PhD hallgatói és kollégái leírják tárgykörüket és projektjeiket.
Helyszín: Kiscelli utca 78-80. (301 szoba)
Idő: kedd 18.00-19.30
Tovább...

2013 február 19

A1 szintű jelnyelvi tanfolyamSzeretettel várjuk leendő diákjainkat egy szórakoztató légkörre, kis csoportos interaktív tanfolyamra, amely lehetővé teszi az emberek hallgatását a hétköznapi kifejezések és az alapvető kifejezések használatára a jelnyelven, azzal a céllal, hogy konkrét igényeket közvetítsenek.
Időpontok: kedd 15: 30-17: 30, 15 alkalommal
Tovább...

2013 február 8

""Kiterjesztett valóság" pályázatAz Neumann János Informatikai Kar versenyt hirdet, ahol várjuk a te alkotásaidat!
Reméljük, hogy az "Kiterjesztett valóság" cím megragadta a sok képzeletét. Azok, akik nem tudják, miről beszélünk, többet olvashatnak róla itt.
Tovább...

2012 december 1

Nyílt nap2012 december 1-én nyílt napot tartottak az Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Karán.
Tovább...